Mary Vermeulen | Handen van licht - 0616394945 - reiki@maryvermeulen.nl

Handen van Licht

Cursussen

Cursus Reiki 1

In deze cursus leer je hoe je met Reiki voornamelijk lichamelijke klachten kunt behandelen. Tijdens de cursus leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. Je leert, door oefeningen en door ervaringen uit te wisselen, de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven.

De eerste maand gebruik je Reiki vooral voor jezelf. Je leert er vertrouwd mee te worden en je gaat jezelf helen. Hoe vaker je de energie gebruikt, hoe meer je jezelf en anderen kunt helen. Na een maand leer je hoe je andere mensen een Reiki behandeling kunt geven. Met Reiki 1 kun je jezelf en anderen behandelen om ontspanning te geven en lichamelijke klachten op te lossen of te verminderen, zoals hoofdpijn en buikpijn.

De Reiki 1 cursus bestaat uit 3 dagdelen: eerst 1 hele dag en na een maand een dagdeel of avond.
Na de Reiki 1 cursus kun je tijdens de oefenavonden Reiki verdiepen samen met andere mensen. Na drie maanden kun je de cursus Reiki 2 doen.

Cursus Reiki 2

Reiki 2 is een waardevolle verdieping op de Reiki I cursus. In deze cursus word je afstemming met Reiki sterker.
Je leert drie symbolen: hoe je ze moet tekenen, hoe je ze kunt gebruiken en hoe ze werken. Met het eerste symbool kun je Reiki concentreren, waardoor het krachtiger wordt. Met het tweede symbool leer je hoe je pijnlijke emoties, oude trauma's en vastgelopen denkpatronen kunt losmaken. Met het derde symbool leer je hoe je Reiki op afstand naar mensen kunt sturen. Hierdoor kun je met Reiki gerichter aan de oorzaak van een klacht werken.
De Reiki 2 cursus bestaat uit 3 dagdelen: 1 hele dag en na een maand een dagdeel of avond. Na 3 weken ga je met mij het sturen van Reiki op afstand beoefenen.
Omdat je na deze cursus zoveel verschillende mogelijkheden tot helen hebt gekregen, is de ervaring dat je een jaar werken en oefenen nodig hebt voordat je Reiki 3 kunt gaan doen. Als je verder wilt gaan met Reiki kun je meedoen met de verdiepingsavonden en de verdiepingsdagen Dit is een goede voorbereiding op Reiki 3.

Cursus Reiki 3 A en B

Dit is de 'master cursus'. Je kunt master in de Reiki worden als je zeker weet dat je Reiki in je leven wilt blijven toepassen en gebruiken.

In Reiki 3 A cursus rond je je Reiki opleiding af. Je leert werken met een vierde symbool, het master symbool. Je werkt nu met Reiki op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. De cursus duurt 1 hele dag.

Indien je door wilt gaan met Reiki, zodat jezelf Reiki cursussen kunt geven, ga je beginnen met Reiki 3B. Dit is een persoonlijk traject dat ongeveer een half jaar tot een jaar duurt. Je leert o.a. inwijdingen te geven, een Reiki cursus op te zetten en bepaalde processen van heling te begeleiden. Na de voorbereidingen eindigt je opleiding met een cursus van 1 hele dag.

Reiki haalt ons genezend vermogen naar boven. Na het volgen van een Reiki cursus kan het zijn dat je Reiki behandelingen aan jezelf en anderen gaat geven. Maar je genezende vermogens kunnen zich ook op andere gebieden uiten, bijvoorbeeld door je bezig te houden met kunst, door meer inzicht in je leven te krijgen, of door je geloof te verdiepen.

De cursussen geef ik in mijn praktijk in Diemen. Individueel of aan kleine groepen van 4 personen, zodat er veel aandacht en ruimte is voor persoonlijke vragen. Een cursus duurt van 10.30 tot 17.00 uur.

Reiki open avond

Elke maand is er open Reiki avond om samen met andere mensen Reiki uit te wisselen. Op de open avond komen mensen met Reiki 1, 2 en Reiki 3 samen oefenen. Door samen te oefenen groeit je vertrouwen in Reiki en leer je nieuwe mogelijkheden om Reiki te gebruiken.

Reiki verdiepingscursus

Nadat je een Reiki cursus hebt gevolgd kun je starten met een verdiepingscursus. In een verdiepingscursus werk je met een vaste groep mensen. Je leert nieuwe oefeningen en je gaat dieper op de stof in. Omdat je met een vaste groep mensen werkt kan je ook dieper aan je eigen heling proces werken. Een verdiepingscursus geef ik aan groepen van 8 tot 10 mensen. Je kunt kiezen voor een verdiepingsgroep in de avonden ( bestaande uit 5 avonden) of verdiepingsdagen van 10.30 tot 17.00 ( gemiddeld 1 keer per 2 maanden). Deze verdieping cursussen raad ik iedereen aan die door wil groeien in Reiki.

Meditatie cursus

Elk jaar geef ik verschillende meditatiedagen. Iedereen kan meedoen met of zonder meditatie ervaring. Het is een dag helemaal voor jezelf. Laatste jaren is het thema de chakra's.
Chakra's zijn de energiecentra van je lichaam. Chakra meditatie is een eenvoudige en krachtige manier om je leven in balans te brengen.

Het zijn geleide meditaties om meer inzicht, ontspanning en openheid te krijgen. Op de dag maken we ook gebruik van andere helende technieken bijvoorbeeld kristallen, bloesem remedies en klankschalen. Het gaat om te ontspannen in wie je bent ( Chakra 1), wat je voelt (chakra 2) tot en met je te openen voor wat je weet( Chakra 7). Het is eigenlijk een thuis komen bij jezelf.

Voor beschikbare data voor het volgen van een cursus klik op agenda.

Voor het volgen van een cursus en /of meer informatie kun je mij bereiken op telefoonnummer: 06-16394945 of per email: praktijkhandenvanlicht@gmail.com