Mary Vermeulen | Handen van licht - 0616394945 - reiki@maryvermeulen.nl

Handen van Licht

Ervaringen

Transpireren en acupunctuur Manon

"Magische acupunctuur, Al jaren transpireer ik heel heftig over mijn gehele lichaam. Op advies van een vriendin ben ik bij Mary geweest voor acupunctuur. Twee sessies bij Mary en ik ben al 2 weken voor 85% droog, wat een opluchting! bedankt Mary."

Acupunctuur, reiki en goede adviezen voor mijn angststoornis en paniekaanvallen -Mirjam

"Naast de gesprekstherapie voor mijn angststoornis en paniekaanvallen, had ik ook behoefte aan fysieke ondersteuning. Via een vriendin kwam ik bij Mary terecht en dat heeft me ontzettend goed gedaan. Door middel van acupunctuur, reiki en de goede - vaak vrolijke - gesprekken is de angst in- en voor mijn lichaam een stuk begrijpelijker en rustiger geworden. Mary heeft mij weer op een positieve manier naar mijn lichaam laten kijken en leren voelen. De wisselwerking tussen de gesprekstherapie en de lichamelijke aanpak van Mary was voor mij een gouden combinatie. Hierdoor is er een betere afstemming gekomen tussen mijn lichaam en geest en heb ik geleerd hoe ik mijzelf kan helpen als ik last heb van stress, angst of paniek. En dat is ontzettend waardevol! "

Acupunctuur en burning mouth syndroom Marjan

"Je hebt een Burning Mouth Syndrome, heel veel vrouwen hebben het en wen er maar aan", dat was zo ongeveer wat de KNO arts zei. Maar ik ben niet zo goed in "wen er maar aan", dus heb ik eens her en der navraag gedaan en Mary werd mij door een collega van harte aanbevolen. Acupunctuur. Aaarch acupunctuur is met naalden, enge naalden. Ik heb acupunctuur altijd weten te vermijden vanwege mijn angst voor naalden maar de angst voor een immer brandende mond was nog groter. Mary is gelukkig heel ervaren en de naaldjes zijn echt heel erg dun. Het is bij mij alleen niet zo dat het niet pijnlijk is, de ene keer helemaal niet maar de andere keer kan het best behoorlijk zeer doen. Het schijnt bij iedereen anders te zijn. De tegenzin betrof niet alleen de naalden, ook eeuwen oude geneeskunst vond ik niet direct een aanrader. Eeuwen geleden vonden ze aderlatingen namelijk ook nog een goed idee. Edoch als je mond in de brand staat, er constant van alles kapot gaat in je mond, dan ben je welwillend alles te proberen. Bij de eerste behandeling bleek dat er nog iets was waar ik aan moest wennen, namelijk de compleet andere invalshoek. In plaats dat het over mijn mond ging, gingen we het ineens hebben over mijn nierenergie. Toch wilde ik mezelf openstellen voor deze nieuwe ervaring, ervan leren en dan ben je bij Mary aan het goede adres. Wijsheid zit in het lichaam zelf, je moet alleen weten waar je moet kijken. Mijn mondbranden hebben geen fysieke oorzaak, dat bleek uit alle testen bij de huisarts en de KNO arts, dan moet het dus wel psychisch zijn. Mijn klachten zijn veroorzaakt door flinke stress en een psychische klap. Toch duurde het best nog even voordat ik kon aanvaarden dat je mond in de brand kan gaan staan door zoiets. Stress bleek eigenlijk heel interessant, je kan er op veel manier mee leren omgaan. Mary leerde mij EFT, het los tikken/tappen van emoties van gebeurtenissen en daarbij totale acceptatie van mezelf. Echt een geweldige ervaring, er ging weer een wereld voor me open. Iedere acupunctuur behandeling gaat gepaard met een Reiki behandeling (niks fijner dan dat) en een wijze les (soms iets minder fijn) Mijn burning mouth gaat steeds ietsjes vooruit, heel klein beetje per keer. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik bij Mary terecht ben gekomen want deze mix van acupunctuur, Reiki en EFT brengt me meer dan alleen genezing van mondbranden, het geeft me wijsheid, inzicht en rust. Zelfs als mijn mond nooit meer helemaal zal genezen (Mary weet zeker dat hij wel zal genezen) dan ben ik blij met alles wat ik bij Mary leer over mezelf en mijn lichaam!

Acupunctuur en Guillain Barré syndroom anoniem

Anderhalf jaar geleden kreeg ik plots het Guillain Barré syndroom (GBS). Een zeldzame zenuwaandoening met krachtverlies en gevoelloosheid in de ledematen tot gevolg. Na een lange revalidatie bij een reguliere gezondheidscentrum werd ik ontslagen, maar veel nevensymptomen bleven aanhouden. Extreme vermoeidheid, lage stressgrens, maag -en rugklachten maakten het dagelijks functioneren bijna onmogelijk. Na enkele behandelingen bij Mary begon ik het verschil te voelen. Mijn energiehuishouding verbeterde, stress werd minder en haar begeleidende adviezen hielpen mij om stappen vooruit te zetten. Ondertussen heb ik mijn leven grotendeels opgepakt, een flinke stap gezien waar ik vandaan kwam. Mary heeft daar enorm aan bijgedragen.

Acupunctuur en gordelroos Anja

Ik kreeg gordelroos, ook wel herpes zoster genoemd. Dat ging gepaard met zeer pijnlijke huid uitslag in mijn zij en rug. Gelukkig kon ik dezelfde week nog voor acupunctuur terecht. Zij prikte mij op verschillende plekken en na de behandeling was de pijn al iets zachter. Ze gaf het advies om een doek om mijn middel te knopen waardoor ik ook minder pijn voelde. Na vier behandelingen was de pijn bijna helemaal weg.

Acupunctuur angst en paniekklachten anoniem

Ik ben via via bij Mary terecht gekomen, en wat ben ik blij dat dit gebeurd is. Ik heb een geschiedenis met angst en paniekklachten. Dit heb ik voor een deel al overwonnen, maar het stak de laatste tijd af en toe nog de kop op, en ik ervoer ook een grote onrust in mijn lichaam. Mary heeft mij door middel van acupunctuur, reiki en ook door te praten veel meer rust gegeven. En misschien nog wel meer waard: een veel groter besef gegeven van de connectie tussen lichaam en geest en de invloed van de één op de ander. En ik heb geleerd hoe deze elkaar in positieve zin kunnen versterken. Ik heb sindsdien veel betere energie, minder onrust en angsten, durf meer aan, en voel mij oprecht een rijker mens. Ik heb in een aantal maanden veel meer bereikt dan twee jaar lang een bezoek te hebben gebracht aan de psycholoog.

Acupunctuur en reuma Paul

Ruim een jaar geleden begon mijn reumatoïde artritis op te spelen. De beste manier om goede hulp te vinden is via tevreden cliënten terecht te komen bij de juiste persoon. Voor mij was dat Mary. Haar benadering past bij mij en levert me veel inzichten op. De acupunctuur gecombineerd met kennis over voeding en organen, aangevuld met reiki en handige tips om zelf ook aan de slag te gaan hebben mijn reuma, en mij, in een rustiger vaarwater gebracht ! Een aanrader dus!

Reiki en zenuwpijn Cor

Ik ben bij Mary gekomen vanwege chronische zenuwpijn (neuropathie) aan mijn benen/voeten. Al 12 jaar hoor ik van de reguliere artsen dat er geen remedie voor is. Nú, na 8 Reiki- behandelingen, ben ik diep onder de indruk ('Verwonderd') over het beginnend herstel. Het gaat langzaam, maar gelukkig heeft Mary vanaf het eerste contact gezegd dat het genezen van zenuwschade veel tijd zal vergen. Mary leer ik kennen als een warme persoon en een deskundige behandelaar. Vanaf het eerste consult kon de Reiki energie goed voelen. Na enkele behandelingen bleek dat er blokkades waren rondom mijn nieren en buik. Mary heeft mij heel goed begeleid in het 'vriendelijk voelen van alles wat er is, zonder verhaal of drama'. Deze en andere instructies zijn heel behulpzaam gebleken, ook bij mijn oefeningen thuis. In dit proces van voelen , is er steeds meer ruimte ontstaan en een betere doorstroming van de energie. Het is een bizonder mooie ervaring om mijn lichaam ( voelend) beter te leren kennen en de bronnen van genezing daarin te vinden. Ik kijk dan ook uit naar de cursus Reiki-1 om mij beter in deze methode te bekwamen. Ik ben hoopvol over het uiteindelijk resultaat. Maar nog belangrijker : ik geniet iedere dag van het proces van 'opbloeien' van mijn lichaam.

Acupunctuur en reuma Annemarie

Acupunctuur heeft bij mij een goede uitwerking op mijn reumatische klachten. Op gebied van pijnvermindering en energie huishouding is er duidelijk verschil waarneembaar. Pijnlijke gewrichten geven veel verkramping door het hele lichaam. Pijn is een enorme energieslurper. De acupunctuurnaalden worden door Mary uitermate zorgvuldig en vakkundig op de passende punten geprikt. Waardoor de blokkades worden opgeheven, de energie beter kan doorstromen. Hierdoor vermindert de kramp in en rond de gewrichten. De behandeling wordt versterkt door de Reiki behandeling die Mary er bij geeft. Het voelt tijdens de behandeling als verlichting en is heel weldadig. Mooi en verrassend is het vaak hoe Mary verbanden weet te leggen, tussen klachten, gewrichten en organen. Heel frappant. En heilzaam. Eigenlijk een holistische behandeling waar veel lagen in en onder liggen. Fijn om in deze praktijk zo in goede handen te zijn.( van Licht nog wel; boffen!)

Acupunctuur overgangsklachten Yolanda

Ik had nooit last van menstruatieklachten, dus ik had niet verwacht dat de overgang zo’n drama zou zijn: ’s nachts 5 x zwetend wakker worden en uiteindelijk van uitdroging niet uit bed kunnen komen omdat er een molensteen op mijn hoofd ligt. En dan op de meest onhandige momenten die opvliegers, vreselijk om met een rood verhit hoofd in een zakelijke bespreking te zitten.

Mary vertelde me dat acupunctuur heel goed kan werken bij overgangsklachten en ik was meteen bereid dat te proberen. Na zo’n 5 afspraken was ik van de ergste klachten af. Een verademing! Elke 4 à 5 maanden moet ik wat onderhoudsprikjes halen, maar dan ben ik weer een tijdje verlost. Zo kom ik die overgang wel door.

Acupunctuur verschillende klachten Marian

Al jaren kampte ik met verschillende klachten waarvan de symptomen ieder apart werden onderzocht en behandeld. Van huisartsen en alternatieve genezers tot aan ziekenhuizen, ik heb een hele rits aan behandelaars gehad. Maar de symptomen verdwenen niet of slechts tijdelijk. Mary bracht alle klachten met elkaar in verband en behandelde daadwerkelijk de kern van de klachten. Op het begin wist ik niet goed wat ik ervan moest denken, maar stond open voor wat er op me af zou komen. Mary stelde me daarin ook zeker op mijn gemak. Gedurende de behandelperiode namen mijn klachten steeds meer af. En daarnaast voelde ik dat mijn lichaam en geest alsmaar meer op één lijn kwamen liggen in plaats van dat ik het gevoel had dat mijn lichaam me tegenwerkte. Wat een verademing!

Reiki cursussen Robert

Ik kom al meer dan 6 jaar bij Mary Vermeulen. Ik heb bij haar Reiki geleerd op een manier die mij erg aanspreekt. Mary zal je nooit direct vertellen wat of hoe je iets moet doen maar ze helpt je daarin je eigen weg te vinden. Dat is niet alleen prettig maar ook nog eens zeer effectief. Verder is Mary gewoon een heel prettig mens in omgang en heeft ze een brede praktische ervaring waardoor ze altijd wel een passend voorbeeld kan noemen uit eigen ervaring. Mary is een echte aanrader!

Acupunctuur hielspoor Sjoerd

Ik kreeg de laatste tijd last van hielspoor. Nu was er een mogelijkheid om langs artsen te gaan en fysiotherapeuten, maar ik heb er voor gekozen om eerst eens met acupunctuur te gaan werken!
De behandelingen lopen nu 4 weken en ik merk grote vooruitgang! De behandelingen zijn rustgevend en werken goed! Ook de Reiki die erbij komt is voor mij een pre!
Mijn ervaringen zijn dan ook erg goed!

Reiki open avonden Kyra

Ik vind de Reiki avonden leerzaam, we krijgen korte oefeningen om te oefenen, die we thuis ook kunnen gebruiken en waar we zelf verder mee de diepte in zouden kunnen als we willen. Mary is geduldig en luistert naar iedereen, oordeelvrij, en als er vragen zijn waar ze niet 1,2,3, het antwoord op heeft zoekt ze het op en kom ze er op terug.
Ze observeert mensen tijdens de Reiki en geeft aanwijzingen, als er een dieper iets geraakt is en er plaats om dat in ene sessie met jou uit te zoeken, of als er iemand een heling nodig heeft maak je ter plekke ruimte/ tijd vrij om die te geven.
Tijdens de serieuze stof is er altijd ruimte voor humor, de stilte tijdens de oefeningen vind ik erg fijn zodat het serieus blijft.Wat mij betreft zijn de avonden altijd te kort haha, ik kijk er naar uit om te volgende te ervaren.

Acupunctuur tinnitus (oorsuizen) Jeannette

Toen zich dat zo’n 3 jaar geleden bij mij aandiende betekende dat in mijn geval een zware, permanente bromtoon in combinatie met: HYPERACUSIS (overgevoeligheid voor bepaalde externe geluiden die vaak zeer pijnlijk en desorienterend kunnen zijn). De oorpoli constateerde dat er met mijn oren ‘niets a.d.hand was’, op een plotselinge, onverklaarbare doofheid van 33% na. Tijd voor de alternatieve sector, want dit beloofde niet veel goeds. Ik besloot bij Mary te rade te gaan. Zij had mij ooit eerder met succes behandeld en haar uitstekende begeleiding sprak mij erg aan.
Bij het 1e consult constateerde Mary afname in energie van de nieren. Een ‘natuurlijk’ verschijnsel bij 60+ers. Zo ook tinnitus. Nadat zij deze link,althans voorlopig, had gelegd ging zij aan de slag door wekelijks acupunctuur in combinatie met reiki toe te passen. Bovendien leerde zij mij om die zelfde drukpunten dagelijks zelf te activeren. Binnen enkele weken vond er al een enorme verbetering plaats. Soms verergerde de klacht tijdelijk, bij ziekte bijvoorbeeld. Maar na verloop van een paar maanden en inmiddels 1,5 jaar ben ik bromvrij en voel ik mij letterlijk weer een (be)vrij(d) mens.
Voor de rest van mijn leven dien ik mijzelf te blijven ‘behandelen’. Dat doen wij graag! Zodra ik mensen om mij heen hoor met ‘moeilijke’ klachten roep ik Mary’s naam van de daken, want haar manier van behandelen gun ik iedereen. Stap voor stap weet zij je de behandeling op een uiterst prettige manier glashelder uit te leggen. Dat stelt gerust en geeft inzicht. Combineer dit met haar milde humor + relativeringsvermogen en de cirkel is rond: Mary zoals ik haar ken + dolgraag wil delen.

Reiki behandeling anoniem

Reiki betekent voor mij allereerst ontspanning, een weldadig gevoel waarbij ik door de handoplegging alleen al snel ontspan. Gaandeweg zie ik met gesloten ogen regelmatig prachtige in elkaar overvloeiende bewegende kleuren en ervaar ik vaak ook energiestromen in mijn lichaam die qua vorm en loop veel weg hebben van de bekende bloedbanen. Na de behandeling - die ik zonder enig besef van tijd onderga - voel ik me volledig uitgerust, verkwikt en 'gereinigd'. Vaak heb ik het gevoel dat er door de reiki behandeling een interne fysieke balans (weer) is hersteld dan wel meer in balans is gebracht. Dat geeft rust, in vele opzichten.

Reiki cursussen Marjolein

Inmiddels is het zo'n 7 jaar geleden dat ik ben begonnen met Reiki bij Mary. Ik begon aan Reiki, omdat ik het nodige had meegemaakt in mijn leven en dat graag wilde helen. Ik kon in die tijd slecht bij mijzelf blijven en ik was niet goed geaard. O.a. dankzij Reiki 1 ben ik weer in contact gekomen met mijzelf, mijn gevoel en leerde ik goed te aarden. Ook had ik erg last van beide knieeen toen ik aan Reiki 1 begon en dat was met 2 maanden over. Omdat Reiki 1 al zoveel veranderingen teweeg had gebracht, wilde ik ook door met Reiki 2. Bij Reiki 2 leerde ik goed met mijn emoties om te gaan, heb ik emotionele dingen een plek kunnen geven en kunnen helen, en begon ik te zien dat Reiki echt een heel belangrijk onderdeel in mijn leven geworden was. Ik besloot dat ik verder wilde gaan met Reiki tot Reiki 3B, waarin je zelf cursussen gaat geven. Bij Reiki 3 leerde ik nog meer vanuit mijn gevoel te leven en durf ik naar mijzelf te kijken en negatieve patronen te transformeren zodat ik steeds meer een bewust mens wordt. Hoe bewuster, hoe heler en uiteindelijk ook gelukkiger. Bij Reiki 3B heeft Mary mij individueel begeleid zodat ik ook cursussen kon gaan geven. Hierbij ga je zelf ook een proces in, waarbij alles wat in de weg staat getransformeerd mag worden. Inmiddels heb ik zelf een goedlopende praktijk en geef ik Reiki cursussen. Dankzij Mary en haar vrouw Lea heb ik dit kunnen bewerkstelligen, hier ben ik hun ontzettend dankbaar voor.

Over Mary: Mary kan op een grappige en doortastende manier je aansporen om naar jezelf te kijken met naar mijn ogen als doel uiteindelijk om nog gelukkiger te worden en bewuster te leven. Ik heb Mary leren kennen als een heel liefdevol en warm persoon, met veel inzicht in de mens. Ze is erg spiritueel, maar ook ontzettend down to earth met een enorm gevoel voor humor. Dat maakt Mary heel bijzonder. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor me heeft gedaan en nog doet.

Acupunctuur vermoeidheid Hans

Ik had al een tijdje last van vermoeidheid, waar ik niet vanaf kwam. Goed slapen en rustig aan doen hielpen niet en langzaam maar zeker werd ik steeds meer belemmerd in mijn activiteiten. Uit onderzoek bleek niet dat ik ziek was. Ik ben toe via via aangeraden om eens de acupunctuur bij Mary Vermeulen te proberen.
Dat was voor mij de eerste keer dat ik zelf met acupunctuur te maken heb gehad en het is een bijzondere ervaring geworden. Het eerste bezoek heeft Mary mij vragen gesteld over mijn gewoonte en hoe ik mij voel en ze doet een lichamelijk onderzoek.

Daarna heeft ze de diagnose gesteld en kreeg ik op bepaalde energieknooppunten in mijn benen en voeten acupunctuurnaalden. Hiermee wordt de energie "omgeleid" naar de plekken en organen die het nodig hebben. En juist weg van de plekken die teveel energie hebben, totdat er een evenwicht is bereikt.

Omdat Mary heel rustig en duidelijk uitlegt wat ze doet en hoe ze het doet, merk ik nauwelijks iets van het prikken. Wel als de naald een knooppunt raakt, dan voelt het soms als een zacht stroomschokje, soms een dof gevoel, soms warm en soms koel. Het is heel bijzonder hoe direct ze die punten kan vinden. Tijdens de behandeling geeft Mary ook reikibehandeling als je dat wilt.
Na elke acupunctuurbehandeling, die ongeveer een uur duurt, heb ik huiswerk meegekregen: ik moet iedere dag - een paar minuutjes- een paar acupunctuur energiepunten masseren. Door de behandeling - iedere twee weken een keer - en het trouw doen van mijn huiswerk ben ik ondertussen binnen 2 maanden helemaal van mijn vermoeidheid af. Het is zo ongemerkt gegaan, dat ik er vaak helemaal niet bij stil sta. Ik kom nu nog bij Mary langs om te zorgen dat dit evenwicht in stand blijft, totdat ik het weer helemaal zelf kan. Mary, Bedankt

Reiki Manuela

Kun je wat vertellen over Reiki, een vraag ons aangereikt door onze Reikimaster. Wat betekent Reiki in mijn leven? Al nadenkende over deze vraag, ontdekte ik gaandeweg, dat mijn leven zonder Reiki ondenkbaar zou zijn. Als ik deze vraag had moeten beantwoorden voor het overlijden van mijn man, nu 12 jaar geleden, was het antwoord geweest, Reiki, wat is Reiki in hemelsnaam? Na zijn overlijden ging mijn gezondheid zienderogen achteruit. En na een rondrit via een Holistisch dieet, therapie kwam ik in aanraking met Reiki. In eerste instantie had ik daar absoluut geen zin in, van thuis uit werd er tegen alles wat alternatief was geageerd, en doodgezwegen. En ook mijn kerkelijke achtergrond hielp niet bepaald mee, want de kerk heeft niets op met alternatief! Maar ik ging toch, met de nodige scepsis, ik haalde mijn eerste graad van de Reiki. En daarmee begon een nieuwe levensweg, ik leerde om met mijn eigen lichaam, dat door de dood van Bram een behoorlijke knauw had gehad, beter omgaan. Ik leerde door de Reiki de taal van mijn eigen lijf beter begrijpen, en ging aan de slag. Er waren de verdiepingsavonden, er kwam de tweede graad van de Reiki bij, en er kwamen vanzelf mensen op mijn pad, die om hulp vroegen, en waar ik vanaf afstand Reiki aan kon geven. Reiki heeft mijn leven grondig veranderd, ik neem meer tijd voor mezelf, ik mediteer en geef me dan elke keer Reiki. Het is dus een dagelijks ritueel geworden, waarbij ik rust en evenwicht terug vond. De Reiki heb ik ingebed in mijn Christelijke geloof, en is ook daarin alleen maar een verrijking geworden. Wanneer ik het licht ontsteek in de kamer, om te mediteren, en een wierookstokje brand is er rust in mijn huis en leven. Mijn kinderen hebben alles met argusogen gevolgd, en stonden in het begin zeker niet te trappelen, maar ja , was hun moeder altijd al niet een beetje een zwever geweest.? Langzamerhand echter, toen ze zagen dat mijn gezondheid er met sprongen op vooruit ging, kregen ook zij in de gaten dat Reiki niet zo maar iets is. Het mooiste geschenk kreeg ik van mijn kleinzoon, hij was op een dag erg ziek, een heftige buikgriep. Mijn dochter belde me op, mam hij houdt echt niets meer binnen, zelfs geen druppel water, kan j ij iets doen met Rei ki? Ik ging naar Sem toe en vond een doodziek jongetje, ik ging bij hem zitten en vroeg hem, "Sem mag ik je helpen, want ik kan mijn handen op jouw buikje leggen, en dan gaat het spugen en de pijn over, "mag dat van jou"? Hij knikte met een zielig snuitje van "ja"'. Ik heb hem Reiki gegeven, en na een half uur kon hij voor het eerst weer wat drinken, na een uur bleef er een theebeschuitje in, en 's middags rommelde hij weer door de kamer! Sinds die tijd hebben wij een heel aparte band met elkaar. En ik moest lachen toen hij tegen een vriendje zei die gevallen was en zich pijn had gedaan, "kom maar even mee naar mijn oma, want die kan een truckje doen met haar handen". Voor Sem is Reiki de gewoonste zaak van de wereld. Die wereld zou er ook een stuk beter uitzien als er meer en meer mensen reiki zouden gaan doen. Dus draag ik waar men mij iets vraagt over Reiki die boodschap uit. Een leven zonder Reiki is voor mij niet denkbaar meer. Bedankt!

Meditatiedag Karin


Ik heb deze dag als zeer bijzonder en waardevol ervaren. Het was intensief, met zinvolle meditaties die mij op een bijzondere manier inzicht in mijzelf hebben gegeven. De ervaringen, inzichten ontstonden op het juiste moment waardoor het mij niet lukte om ze te bedenken. Dit heeft voor mij te maken met veiligheid en vertrouwen die Mary en Lea geven doordat ze beiden de leiding hebben en houden. Ze zijn duidelijk, geven ruimte maar bewaken de grenzen op een heel natuurlijke, liefdevolle en wijze manier waardoor iedereen gelijk is, mag zijn wie hij/zij is, alles mag er zijn en alles is goed! Ze weten wat ze doen, zijn vakvrouwen, hebben heldere en duidelijke keuzes gemaakt waar ze volledig achterstaan. Ze zijn goed op elkaar afgestemd en aanvullend op elkaar. Ze werken en leven vanuit een eigen visie, waarden en overtuigingen en zijn congruent. De kracht van hun manier van werken voor mij is dat ze spiritualiteit heel concreet, praktisch, down to earth gebruiken zodat hè als mens mag en kan lette om te zijn/ te worden wie je bent!!