Mary Vermeulen | Handen van licht - 0616394945 - reiki@maryvermeulen.nl

Handen van Licht

Even voorstellen

Mijn naam is Mary Vermeulen en ik ben acupuncturist, Reiki master, TRE provider en Qigong beoefenaar.

Tijdens mijn studie geschiedenis kwam ik er achter dat ik eigenlijk vooral interesse heb in mensen. Na vele omzwervingen, ik werkte o.a. als klusser, netwerkbeheerder en in de hulpverlening, kwam ik in aanraking met Reiki.

Na mijn eerste Reiki cursus geef ik nu bijna dagelijks Reiki aan mezelf en aan anderen. Reiki is een simpele, helende methode waar je direct mee aan de slag kunt. Reiki geeft ontspanning, doet je klachten verdwijnen of verminderen en geeft je vaak inzicht in wat de oorzaak is van je klachten.

Na het afronden van mijn Reiki opleiding in 1997 ben ik mij verder gaan verdiepen in heling. Ik heb verschillende cursussen gedaan zoals Tera-Mai Reiki, Shambhala Reiki, boeddhistische helende technieken en meditatie opleidingen.

Ik ben meditatie gaan beoefenen om die eigenschappen te ontwikkelen die het welzijn van jezelf en anderen bevordert. Na een periode van intensieve meditatie begon ik licht te zien tijdens mijn Reiki behandelingen. Ik zag waar het licht heen stroomt in het lichaam en waar zich de blokkades en ziekten bevinden. Dat was voor mij de aanleiding om meer te leren over het menselijk lichaam en hoe je die specifieke blokkades en klachten kunt verhelpen.

Ik ben afgestudeerd in klassieke acupunctuur aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai. Met acupunctuur kan ik gericht werken aan klachten als hoofdpijn, hoge bloeddruk, hooikoorts, constipatie en slaapproblemen. Elk jaar volg ik verschillende bijscholingen zoals pijnbestrijding, reuma, longaandoeningen, overgangsklachten en ooracupunctuur. Daarnaast heb ik mijn diploma behaald voor westerse medische basiskennis op HBO niveau.

Sinds 2005 heb ik mijn eigen praktijk in Diemen en inmiddels vele jaren ervaring in het geven van behandelingen. Tijdens de acupunctuurbehandeling pas ik Reiki toe om ontspanning te bevorderen. Tijdens de Reiki behandeling maak ik gebruik van mijn kennis van acupunctuur. Daarnaast geef ik in mijn praktijk Reiki cursussen en meditatiedagen.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de acupunctuur en Reiki behandelingen, omdat ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong ( Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese geneeskunde), RBNG ( HBO register van beroepsbeoefenaren in de Natuurlijke gezondheidszorg) en Reiki Cirkel (vereniging Reiki masters).

Naast heling ben ik ook intensief bezig geweest met het studeren van spiritualiteit en religies. Vele jaren heb ik mij verdiept in verschillende religies zoals het christendom, hindoe´sme en boeddhisme. Uiteindelijk heb ik geleerd dat elk mens in wezen goed is, en dat je dus je eigen wezen weer moet herontdekken, om jezelf en de wereld te helpen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je mij bereiken op telefoonnummer: 06-16394945 of per email: praktijkhandenvanlicht@gmail.com