Mary Vermeulen | Handen van licht - 0616394945 - reiki@maryvermeulen.nl

Handen van Licht

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki betekent letterlijk spirituele- of universele levensenergie. Het is een van oorsprong Japanse geneeswijze. De japanner Mikao Usui is de grondlegger van Reiki Usui. Hij ontwikkelde dit systeem rond 1922, oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Reiki gebruikt een therapie die gebaseerd is op handoplegging. Door het doorgeven van deze levensenergie via onze handen kun je jezelf en anderen helen. Het is de energie die alles laat groeien.

Alles wat leeft: mensen, dieren en planten, heeft levensenergie nodig om te kunnen groeien en te herstellen van ziekte. Als een stroom van deze levensenergie wordt onderbroken of verstoord raakt, ontstaan er na bepaalde tijd lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten. Reiki zorgt dat deze onderbreking wordt hersteld en zet daarmee een genezingsproces in gang.

Het geven van Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij ons zelf genezend vermogen. De helende energie stroomt als vanzelf naar de plek waar die op dat moment nodig is. Op die plek wordt datgene wat de klacht of ziekte veroorzaakt en dus herstel in de weg staat, opgelost om uit ons systeem te verdwijnen. Reiki gaat er dus vanuit dat genezing van ieder mens van binnenuit komt. De ontvanger van Reiki geneest zichzelf.

Lichamelijke klachten die je goed met Reiki kunt behandelen zijn alle pijnklachten, maar ook klachten als slapeloosheid, allergieën, moeheid en chronische aandoeningen.

Je hoeft dus niet persé ziek te zijn om een Reiki behandeling te nemen. Omdat Reiki namelijk ook sterk werkt op het gebied van emoties en de geest gebruiken veel mensen Reiki om aan zichzelf te werken. Het kan je helpen om oude patronen en 'slechte gewoontes 'af te breken. Reiki versterkt je intuïtie en geeft je inzicht in jezelf. Daarom kun je Reiki ook toepassen bij bijvoorbeeld angsten, relatieproblemen, overgevoeligheid, onzekerheid trauma's en depressies.

Reiki behandelingen

Je kunt Reiki krijgen door middel van behandeling, afstandsbehandeling of door het zelf te leren in een cursus.

Een behandeling duurt ongeveer een uur. Na een kort gesprek beginnen we de behandeling. Reiki gaat door alles heen, dus je wordt behandeld met kleding aan. Je ligt op de behandeltafel en ik leg mijn handen op je lichaam. Direct begint Reiki in het lichaam te stromen. Reiki stroomt vanzelf naar die plekken waar zij het meest nodig is. Veel mensen ervaren warmte of tintelingen tijdens een behandeling.

Je kunt een behandeling nemen om je weer meer energie te geven of voor ontspanning. Als je behandeld wilt worden voor een specifieke klacht is het raadzaam om op zijn minst 4 Reiki behandelingen te ondergaan. Bij ernstige ziekten zijn meer behandelingen nodig.

Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur geef ik behandelingen in mijn praktijk in Diemen.

Afstandsbehandelingen

Ik geef ook afstandsbehandelingen. Een onderdeel van Reiki 2 is mensen behandelen die niet lijfelijk aanwezig (kunnen) zijn. Het voordeel van een afstandsbehandeling is dat deze energie je waar ook ter wereld kan bereiken. Het maakt dus geen verschil of je in dezelfde stad woont of ver over de grenzen.

Om je te kunnen behandelen heb ik alleen je naam en adres nodig. Een afstand behandeling duurt 10 tot 15 minuten. Als je er voor gaat zitten op een afgesproken tijd kun je vaak de heling voelen, maar dat is niet noodzakelijk. Een afstandsbehandeling kan net zo sterk werken als een behandeling direct op het lichaam.

Je kunt een afstandsbehandeling nemen bij ziekte en problemen, maar ook bijvoorbeeld vlak voor een belangrijk gesprek of examen, of gewoon om meer energie en ontspanning te krijgen

Nabespreken gebeurt telefonisch of via e-mail Van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 - 10.00 uur en van 19.30 - 20.30 uur geef ik afstandsbehandelingen.

Cursus Reiki

Iedereen kan Reiki leren in een cursus. Het is een zeer eenvoudige methode om jezelf en anderen te leren helen.

In de Reiki 1 cursus leer je vooral lichamelijke klachten te behandelen.
In de Reiki 2 cursus leer je ook emotionele en geestelijke klachten te behandelen en Reiki te geven over afstand.
In de Reiki 3 cursus word je master en kun je anderen Reiki cursussen geven.

Klik hier voor meer informatie over de Reiki cursussen.

Voor een behandeling, afstandsbehandeling of het volgen van een cursus en /of meer informatie kun je mij bereiken op telefoonnummer: 06-16394945 of per email: praktijkhandenvanlicht@gmail.com